به دلیل نوسانات شدید بازار قیمت ها ممکن است بروز نباشد به همین دلیل برای استعلام قیمت ها تماس بگیرید.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

چرا یخچال برفک می زند؟

دلیل برفک یخچال چیست؟

یخچال ها از جمله وسایل لازم و ضروری و جزو لا ینفک هر نوع محل زندگی بشر هستند. به جرات می توان گفت که بدون یخچال زندگی بسیار سخت و غیر قابل تحمل خواهد بود. در زمان های قدیم انسان ها برای نگهداری مواد غذایی خود بسیار سختی می کشیدند و مجبور بودند که مواد غذایی را به صورت تازه به تازه تهیه کنند، چون امکانات لازم برای نگهداری از آن را برای مدت زمان حتی کوتاه هم نداشتند. یخچال ها زندگی ما را ساده ساخته اند اما مانند هر گونه وسیله خانگی دیگر نیاز به مراقبت و نگهداری دارند. ممکن است مشکلاتی در حین استفاده از آنها رخ دهد که نیاز به علت یابی و رفع دارد. از جمله این مشکلات که بسیار هم رایج می باشد برفک زدن یخچال است. مطمئنا دیده و شنیده اید که پس از مدتی که از استفاده از یخچال می گذرد دچار برفک زدگی می شود اما

  • آیا این موضوع نرمال است و برای همه مصرف کنندگان پیش خواهد آمد؟
  • آیا این موضوع به این علت است که یخچال شما دچار مشکل جدی شده است؟
  • آیا در صورت برطرف نکردن مشکل خاصی برای یخچال پیش خواهد آمد؟
  • آیا علت برفک در هر ناحیه با نواحی دیگر متفاوت است؟

اگر این سوالات برای شما هم پیش آمده است و به دنبال پاسخ آنها هستید ما را تا پایان این مقاله همراهی کنید.

یخچالها با برندها و مدلهای متفاوت در بازار موجود هستن ولی به طور کلی به دو دسته :

  • یخچالهای با سیستم قدیمی با برفک و
  • یخچالهای سیستم جدید نوفراست بدون برفک

تقسیم میشوند.

علت برفک زدن یخچال چیست؟


باید بدانید که یخچال به خودی خود آب یا رطوبت از خود تولید نمیکنند. چون فضای داخل کابین یخچال سرد است و با باز شدن درب یخچال و ورود هوای گرم محیط به داخل آن، چون این هوای گرم دارای رطوبت است ب دیواره های یخچال چسبیده و در آنجا به برفک تبدیل میشود. همچنین میوه ها و سبزیجاتی ک داخل یخچال قرار میگیرد به علت داشتن آب رطوبت را به یخچال وارد میکنند.

بی توجهی به علت برفک زدن یخچال منجر به کاهش راندمان موتور، افت قدرت خنک کنندگی و در نهایت خرابی دستگاه خواهد شد.

برفک یخچال چطور شکل می گیرد؟

زمانی که هوای گرم و مرطوب به یک سطح سرد و خنک برخورد میکند ذرات موجود در هوا به علت اینکه دمایشان بالا است به حالت گازی میرسند ولی هنگام تماس با سطح سرد درجه حرارتشان کاهش یافته و به مایع تبدیل میشوند اما وقتی دمای هوای بیرون سرد باشد روی شیشه بخار تشکیل میشود شکل گیری برفک یخچال نیز نوعی از این ماجرا را در بر گرفته است.

علل فنی ایجاد برفک یخچال


خرابی یا شل شدن لاستیک های دور یخچال و فریزر علت اصلی برفک است.

برای مواجه شدن با این مشکل سالانه یکبار از سالم بودن نوارها اطمینان حاصل کنید تا در صورت کوچکترین نشت هوا به رفع آن بپردازید. دفرمه بودن لاستیک به غیر از ایجاد برفک مدت زمان کارکرد کمپرسور را هم زیاد میکند که این یعنی هم امکان خراب شدن کمپرسور و هم مصرف بیشتر برق باز و بسته کردن بیش از درب یا محکم بستن درب یخچال بعد از مدتی باعث خرابی لاستیک دور درب میشود.

محل نصب یخچال

مورد بعدی که باید به ان توجه کرد محل نصب یخچال میباشد که محیط رطوبت زیادی نداشته باشد. در بعضی موارد یخچال در اشپزخانه و در کنار حمام قرار گرفته که با هر بار حمام رفتن محیط اشپزخانه رطوبت بالایی پیدا میکند و با باز شدن حتی یک یا دوبار درب یخچال مقدار فراوانی رطوبت وارد یخچال میشود که منجر به تشکیل برفک میگردد. یا در مواردی یخچال در محیط کوچک و با سقف کم ارتفاع قرار گرفته است. که با قرار دادن یخچال در کنار اجاق گاز و گذاشتن سماور در اشپزخانه آن چنان رطوبت زیادی وارد یخچال میگردد که هر روز منجر به تشکیل برفک زیاد می شود. پس رعایت نکات گفته شده در محل نصب کمک بسیار زیادی در برطرف کردن مشکل برفک یخچال میکند.

استهلاک بدنه یخچال

گاهی اوقات مستهلک بودن بدنه یخچال است که باعث برفک میشود. ضربه خوردن در هنگام جا به جایی یا رطوبت زیاد در محیط میتواند باعث پوسیدگی و اسیب به بدنه دستگاه شود.

ترموستات یخچال

مورد بعدی ک قابل توجه است خرابی ترموستات میباشد. وظیفه ترموستات ثابت نگه داشتن دمای محیط درونی یخچال است و خرابی ان باعث بهم خوردن تعادل دما و افزایش سرمای بیش از حد استاندارد یخچال و در نتیجه ایجاد برفک میگردد. در یخچال های قدیمی صفحه خنک کننده ( تریزون) داخل یخچال نصب شده است که با سرمای آن داخل کابین خنک میشود در این مدلها برفک زدن در دراز مدت طبیعی است. ولی اگر مورد لاستیک درب و محل نصب ایراد نداشته باشد برفک زیاد در کوتاه مدت میتواند از خرابی ترموستات باشد .

در یخچالهای کمبی یا همان یخچالهای نیمه نو فراست ک هنوز هم تولید میشوند فریزر پایین و یخچال در بالا قرار دارد فریزر کاملا نوفراست و یخچال تریزون میباشد در این مدل هم مثل مدل یخچالهای قدیمی رطوبت جذب شده دیده میشود و به شکل قطرات اب انتهای دیواره چسبیده و این شبنم ها یخ میزنند و با قطع شدن کمپرسور این شبنم ها دوباره اب میشوند در این مدل نیز مانند مدل قدیمی محل نصب خرابی لاستیک و خرابی ترموستات موجب برفک میشود.

مدل یخچالهای کاملا نو فراست در این مدل دیگر صفحه تریزون وجود ندارد و لوله خنک کننده در پشت صفحه انتهای یخچال در کنار هم قرار گرفته اند و سرما توسط یک فن به داخل کابین هدایت میشود در این مدل ایجاد برفک مربوط به یکی از دلایل زیر میباشد:

۱-خرابی یا پارگی لاستیک درب یخچال

۲-خرابی سنسور دیفراست

۳-خرابی ترموفیور

۴-خرابی المنت

۵-خرابی برد الکترونیکی یا همان برد فرمان

قابل ذکر است که علت تشکیل برفک در قسمت های مختلف یخچال و فریزر بسته به محلی ک برفک تشکیل میگردد فرق دارد :

  • برفک زدن در اطراف و کناره های درب یخچال به معنای درست بسته نشدن کشو و یا پوسیدگی لاستیک دور درب
  • وجود برف زیاد در تمام بخش های یخچال به معنای باز ماندن درب یخچال برای مدت طولانی میباشد
  • برفک زدن کم در تمام قسمت های یخچال به معنای این بوده که دمای دستگاه بیش از حد استاندارد پایین بوده است
  • وجود برفک در قسمت عقب یخچال یعنی مکانی که سیم پیچ های اوپراتور قرار گرفته اند خبر از وجود مشکل در پروسه یخ زدایی دستگاه میدهد و این احتمال وجود دارد که دیفراست معیوب شده باشد.

با دانستن علت برفک زدن قسمت های مختلف یخچال میتوانید مشکل را عیب یابی و بر طرف کنید. اگر متوجه مشکلات جدی شدید بهتر است که از یک نفر متخصص مخصوص کمک بخواهید تا شما را در این امر یاری کند.

0/5 (0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *